IK Råby Västerås

Referat: IK Oden - IK Råby Västerås

Vi ställde upp med ett starkt lag med tanke på att detta var genrepet inför seriepremiären nästa söndag.
IK Råby är ett nystartat lag bestående av rutinerade spelare, bl a förra Oden-spelarna Jocke Johansson, Daniel Sjödahl och David Sjödahl.
Vi är mycket nöjda med att spelarna följde instruktionerna gällande anfallsspel och omställningar.
Det gav många målchanser och en hel del mål dessutom.
Sista 20 minuterna brände vi dock en hel del solklara målchanser och i serien måste det bli bättre, annars kan vi bli straffade av lag som inte släpper till så många målchanser.
Men på det stora hela en bra prestation av hela laget - vi bytte in alla 5 avbytarna i början av andra halvlek dessutom.
Sinan utnämns till matchens lirare då han gjorde 5 av våra mål och dessutom hade två skott i stolpen. En mycket bra effektivitet i avsluten ikväll!

1:a halvlek
missade de två första målen eftersom jag var tvungen att hämta sjukvårdsväskan på Brandthovda IP.
? 1-0 Sinan (assist Karwan)
? 2-0 Sinan (assist Casper)
6' Gult kort på David Sjödahl i Råby för stämpling på Waseem
9' friläge för Sinan som prickar insidan av stolpen med skottet
18' 3-0 Sinan som gör ett äkta hat trick när han skjuter in en retur efter att Dennis skott träffat en back och gått stolpe ut
22' 4-0 Marco utan assist, vinner bollen högt upp och trycker ett hårt skott i mål
29' Nytt stolpskott av Sinan!
31' Morat hittar Karwan med en briljant passning och han försöker sig på en yttersida men målvakten räddar
34' Gult kort på nr 10 i Råby för stämpling
42' 5-0 Karwan (assist Casper). Casper bryter en crossboll någon meter in på Råbys planhalva och far fram som en vind ända ner till kortlinjen där han passar snett inåt bakåt till Karwan som inte gör något misstag!
45' 6-0 Johan (assist Casper). Casper gör sin tredje assist i matchen när han hittar Johan med ett markinlägg mot bortre stolpen och Johan dunkar in bollen i kassen
2:a halvlek
50' Bra väggspel mellan Amadeus och Dennis vilket ger friläge till Amadeus men Råbys målvakt går ut bra och räddar med en benparad
51' 7-0 Sinan (assist Jesper). Karwan slår en djupledsboll till Jesper som skjuter, målvakten räddar men Sinan står rätt och lägger in returen
53' Dennis hittar Karwan med ett instick men återigen gör Råbys målvakt en bra räddning till hörna
55' Råby tar sitt första avslut i matchen - ett hårt skott som Jocke står välplacerad på och räddar ganska enkelt
56' 8-0 Sinan (assist Amadeus). Snabb kontring som resulterar i mål, bra placerat avslut i högra hörnet
63' Gult kort på spelare i Råby för protest mot domslut
64' 9-0 Leo på straffspark efter att han blivit fälld av Jocke Johansson
65' Casper kommer fri med målvakten som räddar avslutet, sedan prickar Casper stolpen med returen men han är ändå först på andrareturen men målvakten lyckas rädda även detta avslut till hörna!
67' Karwan lägger en ny briljant passning som skär hål i Råbys backlinje till Leo som kommer fri men lägger slarvigt avslutet utanför
70' 10-0 Leo (assist Amadeus) som sätter returen på Amadeus friläge
73' Frisparksinlägg av Råby mot bortre där en spelare nickar mot öppet mål från 2 meter men Jocke slänger sig som en handbollsmålvakt och lyckas rädda avslutet med vänsterarmen till hörna!
74' Kontring Oden som resulterar i friläge för Jesper som försöker chippa bollen över målvakten som läser detta och räddar
75' Fin crossboll av Murat till Jesper som volleypassar till Karwan som har öppet mål men skjuter över!
80' Gult kort på Amadeus för spelförstörelse
82' Amadeus spelar till Leo i Råbys straffområde och han sätter bollen bakåt till Hampus som tyvärr skjuter över i bra läge
83' Stenhårt distansskott av Morat som Råbys målvakt enhandsräddar till hörna!
88' Karwan passar fram Jesper som kommer fri på nytt men även denna gång lyckas målvakten rädda
89' Morat fintar bort försvararna med en kroppsfint och försöker placera in bollen i bortre krysset men bollen smiter tätt över ribban
90' Nytt friläge för Leo men återigen räddar målvakten, denna gång var avslutet ganska tamt
90+1' Vår sista chans i matchen får Karwan som har bra läge från straffområdeslinjen men avslutet går rakt på målvakten